2010. október 14., csütörtök

Hajgumik & kitűzők


Az úgy történt, hogy elindultam piros filcet venni. Aztán megláttam a méteráru bolt kirakatában a szebbnél szebb vásznakat...:-) Egyszerűen nem lehetett úgy eljönni, hogy nem veszek belőlük. De ha már megvettem, akkor persze rögtön ki is kellett próbálni... 


Először hajgumikat készítettem:
( Ezek egy része a világ legaranyosabb, hároméves "nagylány" Sárikájának készült. :-D )







Majd később áttértem a kitűzőkre:-)

2010. október 12., kedd

Epertorta

Bár a megfázásom egyre csak rosszabb lesz, ahelyett hogy gyógyulna, ma összeszedtem magam, és elmentem fülbevaló-akasztót venni. Így végre a tortácskáimról (pontosabban egy torta, de máshogy díszítettem a szeleteket) is mutathatok képeket. :-)

Íme tehát a már emlegetett epertorta: :-)


A többi szeletet rózsákkal díszítettem:



2010. október 11., hétfő

Múlt heti gyurmáim

Sikeresen tartom magamat az elhatározásomhoz, így most is csak hétvégén "sütöttem gyurmát". 
Íme egy mozaik az előző heti alkotásaimról:


Na, ki lehet találni, melyik a kakukktojás!:-D ...hát persze hogy a Ferrari-logós gyűrű.:-)Gondolom mindenki rájött, hogy nem saját használatra készült.:-D Mikor először hallottam a kérést, el is bizonytalanodtam egy csöppet, de aztán csak sikerült összehozni. 
Már a múlt heti csigás medálnál tudtam, hogy ilyen fülbevalót is fogok majd készíteni, hát most meg is történt.:-)
A kis pillangókkal rendesen megszenvedtem, de megérte, mert nagyon édesek lettek:-)



Az egész egy epertortával kezdődött ... aztán sok-sok epres dolog lett belőle: :-)
Vicces amúgy, hogy pont a tortáról nincs kép, de az még félkész állapotban van, mivel nem volt itthon elég ékszeralkatrészem, és ma lusta voltam bemenni a városba.




És még egy készlet:
Ebből eredetileg csak fülbevalót akartam készíteni, de amikor az kész lett, úgy megtetszett, hogy gyorsan csináltam még hozzá egy gyűrűt is.:-)

2010. október 5., kedd

"Madárka, madárka..."

A múlthéten készített madárkás fülbevaló, úgy látszik, valamiféle madár-mániát indított el nálam, ami találkozott a már meglévő filc-dilimmel, és ebből születtek ezek a kis kitűzők.:-)
A zöld szárnyú kismadár az én legfiatalabb hugicámnak készült, és bár nem sárgalábú cinege, azért remélem tetszik majd neki...:-D:-D


2010. október 4., hétfő

2010. október 3., vasárnap

Egy egész heti termés:-)

"Kicsiny" családom már kezdett frászt kapni attól, hogy mennyi lesz a villanyszámla, mert amint elkészült pár gyurma apróság, rögtön rohantam is kisütni, ezért úgy határoztam, hogy ezentúl ön - és persze árammegtartóztató leszek, és csak akkor sütöm ki a gyurmácskákat, ha már jó sok összegyűlt. Így tehát egész héten gyűjtögettem, pénteken  kisütöttem, és most végre felrakom ide a róluk készült képeket...:-):-)

Medálok, illetve a maciból még lehet, hogy kulcstartó lesz.:-)
Készítettem még egy fánkos gyűrűt is, de azt elfelejtettem lefényképezni, és már elvándorolt tőlem az új gazdájához.

Kis bedugós fülbevalók. Annyira édesek lettek, ezek a kedvenceim.:-)




Akasztós fülbevalók. Ezt a cseresznyét már egy ideje szerettem volna elkészíteni. A madárka egy hirtelen ötlet eredménye, de nagyon cuki lett szerintem.


 Csináltam még két kitűzőt is, de azokról nem tudtam képet feltölteni. Ami nem jelenti azt, hogy nem próbáltam, csak a blogger valamiért diszkriminálja szegénykéimet. Amúgy is vacakol most, a többi képpel is megszenvedtem, úgyhogy mára be is fejezem a blogolást. Holnap még azért teszek egy próbát a kitűzőkkel, hátha kialussza az ellenszenvét.:-)