2011. január 29., szombat

Tavaszváró ékszerek

Nem tudom, ki hogy van vele, de én már nagyon-nagyon várom a tavaszt, és a meleg időt, hogy ki lehessen menni anélkül az utcára, hogy eszkimónak öltöznénk. És bár egyelőre csak egyre hidegebb lesz, én csak azért is tavaszias kis virágokat készítettem a héten.:-)


Ennek a virágnak a hátára a kitűző alap mellé egy hajcsipeszt is fogok varrni, és csinálok belőle hajgumira valót is, mert annyira tetszik.:-) A kép sajnos nem lett valami jó, de vajszínű és nagyon halvány rózsaszín selymet, valamint fehér csillogós tüllt használtam hozzá.



Ezek a virágok egészen élethűre sikerültek. Hajban nagyon jól mutatnak.:-)



A nyakláncon lévő kis rózsa tiszta "recycling", mivel a brosshoz felhasznált selyem cafatjaiból vágtam ki a kis köröket hozzá. Szóval úgy nézzetek rá, hogy ez egy tavaszváró-környezettudatos nyaklánc.:-D



És a végére egy horgolt fülbevaló, mert azért még buzgón horgolgatok is ám.:-)

2011. január 25., kedd

Szatén és organza

Ezt a két kis virágot még tavaly (de fura ezt mondani /írni 2010-re :-) ) készítettem. Mindkettőhöz maradék anyagokat használtam fel, mivel ezek voltak az első ilyen próbálkozásaim. Ahhoz képest egész jól sikerültek szerintem.:-)

A rózsaszín virághoz organzát használtam, és a hátuljára egy hajcsipeszt varrtam.





 A kék virág nekem jobban tetszik.:-) Ez egy széles szaténszalagból készült, és a hátuljára a hajcsipesz mellé egy biztostűt is varrtam, így kitűzőként is használható.

2011. január 23., vasárnap

Horgolmányok:-)

Körülbelül egy éve tanultam meg horgolni, és 1-2 hónapig szabályosan horgolási lázban égtem, több tucatnyi kis virágot készítettem hajguminak és kitűzőnek. Sőt, még egy sállal is megpróbálkoztam. Aztán ahogy elkezdett tavaszodni, na meg persze ahogy közeledett a szakdolgozatok leadási határideje, egyre inkább alábbhagyott ez a nagy buzgóság. De úgy látszik, hogy ez nálam évszakhoz van kötve, mert december végén újra kitört rajtam, és azóta szinte minden más kézműves tevékenységet kiszorított. Csak horgolok, és horgolok: a már megszokott kis virágocskákat, rózsákat, sálat, hajpántokat, sőt még egy sapkát is elkezdtem.:-)


Virágok minden mennyiségben :-)




A szürke rózsa közepére varrtam egy gyöngyöt, amitől olyan kis elegáns lett.



És végül egy hajpánt a sok közül. A szürkén kívül csináltam még rózsaszínt, és kéket is.



A sálat az egyik hugicámnak készítettem, aki a csudi új sáljával együtt rögtön el is utazott vizsgázni, de ha hazajön, az első dolgom lesz egy fénykép készítése. A sapkát pedig, ha minden jól megy, ma fogom befejezni.